Христо Симеонов - един съвременен будител

CV

52136291_2095752630472459_100353414109593600_n
DSC00327

Самонасоченото  образование – гаранция за откриването на таланта на всеки човек, за осъществени мечти,  благоденствие на духа и като следствие за сигурност на гражданите на ЕС. 

Важни моменти във формирането на личността Христо Симеонов: 

 1. 1. 1978-1983- Средното военно училище ССУМОР „Ген. Владимир Заимов“ в град Бургас.  Научава се на дисциплина и на отстояване в трудни условия на военния устав на своите идеи. Назначаван за командир на отделение, заместник-командир на взводдубльорстаршина на рота, с което се научава на изкуството на управление във военизирана среда. 

 

 1. 2. 1983-1984 Една година работа като моторист първа степен на българските риболовни траулери, където се научава да оцелява в екстремните условия и бури, привиква към изпълняване на отговорни и точни действия като част от съвместните усилия на екипажа. Първа среща с ценностите и начина на живот на хората в Обединеното кралство (5 месеца на рейд в Улапул, Шотландия и Фалмут, Англия) 

 

 1. 3. 1984-1985 г. Едногодишно обучение във философски факултет на  Софийския университет. Първа среща с академичната наука и критичното мислене на част от преподавателите в епохата на комунизма и тоталния контрол върху  преподаваните идеи.  

 

 1. 4. 1985-1990 г. След конкурс продължава обучението си в Московския държавен университет. Вече е започнала епохата на „перестройката, гласността и демокрацията“. Вятърът на промяната по това време формира млади хора, четящи огромно количество литература и формиращи изключителна критичност в оценката на парадигми, ценности, нагласи. Завършва с магистърска степен по Философия и квалификация „Преподавател по социалните и политическите науки“ 

 

 1. 5. 1990-1999 г. Преподавателска и учителска дейност. Практикуване на различни дейности, даващи възможност да се заработи допълнителен доход, позволяващ оцеляване на семейството. 

 

 1. 6. 2000-2001 г. Живот в Холандия. След кандидатстване по различни програми на Холандското правителство получава стипендия за обучение в тримесечен курс по „Публичен мениджмънт“ в Института по урбанистика към Ротердамския университет. Изключително полезно време, в което изучава принципите на организация и управление  на икономиката, социалната сфера, политиката на една от най-социалните държави в Европейския съюз. 

 

 1. 7. 2001-2004 г. Завършва второ висше образование в Икономическия институт на БАН в София и Великотърновския университет, става магистър по финанси. Защитава дипломна работа не тема „Опциите – същност и предназначение“, което в голяма степен му дава възможност да разбере процесите в световната икономика. 

 

 1. 8. 2009-2018 г. Изпълнява длъжността на  заместник-директор по учебната дейност в английската гимназия в град Бургас. Участието в управлението на профилираната гимназия го превръща в добър администратор и му дава възможност да прояви своите качества на ръководител, справящ се  с конфликтите в училищната среда, отчитащ интересите на всички заинтересовани страни; участва в множество обучения, замества директора при неговите отсъствия. Всичко това го прави популярен и разпознаваем в бургаската училищна общност. 

 

 1. 9. 2010 г.  Участник в международен проект. Заедно с колеги учители  и ученици посещава Ирландия, където се запознава с образователната система в страната.  

 

Saint Patrick’s day гр. Арклоу, Ирладия 17.03.2010

10. 2013 година   Асистира в работата на единствения в България център на Сертипорт, който е установен в АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас за тестване на уменията на офис специалистите за работа с продуктите на Майкрософт. През август 2013 година г-н Христо Симеонов е участник в Световната конференция на партньорите на Сертипорт във Вашингтон, заедно с българска ученичка , която се състезава в световното състезание, което се провежда по същото време и същото място. Срещите със специалистите педагози от целия свят са изключително полезни и дават възможност за реална оценка къде е България в световната конкуренция като знания и умения, които формираме. Благодарение на усилията на учителя по информатика и информационни технологии – г-жа Димитрина Тодорова,  и  на оценката от  натрупания опит, след една година ученик от гимназията  става световен шампион в една от дисциплините, а след още една година ученичка от гимназията заема второ място на същото състезание. 

Вашингтон 2013 г – за първи път България е представена на Световната конференция на партньорите на Сертипорт и Световното състезание за офис специалисти на Майкрософт

11. От 2013 – до ден днешен     Съвместно със Зорница Хараламбиева – колега по английски език, ръководи клуба по „Дебати и ораторско изкуство“ в АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас. Клубът постига много успехи в регионални и национални състезания.  От клуба има и победител по ораторско изкуство от Световното първенство в САЩ – Джеймс Мот.

Съдия във формат Британски парламентарен дебат , гр. Варна 2016 г

 

 

 1. 12. Октомври 2015 г.  Участник в проектно обучение Училищно развитие и качествена оценка & Подобренията в началните и средните училища“ проведено през октомври в Саутхемтън, Великобритания. Изключително полезен семинар, благодарение на който г-н Симеонов се запознава с детайлите в организацията на образованието във Великобритания. Краен продукт от семинара е направеният от г-н Симеонов проект-анализ  посветен на образователната система в Обединеното кралство – 2015 г. 

 1. 13. Май 2016 г. Благодарение на умелото ръководство на подготовката на състезанието за участие в Евроскола, участниците  от клуб „Дебати и ораторско изкуство“ извоюват правото група ученици от АЕГ да посетят Европейския парламент в Страсбург на 20.01.2017 г. Срещите с европейски депутати, дискутираните теми, споделените идеи са нещата, които обогатяват и провокират г-н Симеонов за включване в работата по управлението на ЕС. 

Участник в Euroscola Страсбург 20.01.2017 г.
 1. 14. Юли 2017 г.   Завършва курс по „Медиация“ в училище. В рамките на една година прилага своите познания и придобити умения при решаването на конфликти в училищна среда, което подпомага взаимодействието между учители, родители, ученици , ръководство.   

 

 1. 15. 2017-2018 г.  Ръководи клуб „Посланици на ЕП“ по програмата на Информационното бюро на ЕП – „Училище посланик на ЕП“. Благодарение на активните и интересни дейности на клуба 10 ученици посещават поетапно Европейския парламент в Брюксел. Г-н Симеонов е избран от комисия на   Информационното бюро на ЕП в  София   да посети ЕП в Брюксел за краткосрочно обучение. Темата за бъдещето на Европейския съюз се превръща в лична кауза, което поражда амбицията на г-н Симеонов да се кандидатира за член на ЕП на предстоящите избори през май 2019 г. 

Ръководител на клуб „Посланици на ЕП“ в АЕГ Гео Милев, гр. Бургас.
Европейски парламент Брюксел април 2018.
 1. 16. 2010-2019    Представително лице и координатор на подготвителния център към АЕГ „Гео Милев“ Бургас  в сътрудничеството с Британски съвет България за изпитите за Кеймбридж и IELTS. Многогодишното сътрудничество дава възможност на г-н Симеонов да се срещне с много добри професионалисти в преподаването на английския език , с важни и интересни личности каквито са  посланиците на Великобритания и САЩ. 

Британски съвет:  

http://gpaeburgas.org/?p=5843 

Close Menu