Линк към интервюто по повод Деня на будителите:   https://bnr.bg/burgas/post/101186415?fbclid=IwAR1sg-pT8v5rK5jwMoXB2u6I5dFm7j3hpkAYPEpTFq1T52dEmKrHsKjsKsI

Дарик радио за мен:

„Пенсионираните преподаватели да бъдат така необходимите ментори в образованието, е една от приложимите и интересни идеи на Христо Симеонов, който е кандидат за общински съветник, с преференция 125 в листата на Константин Бачийски с бюлетина 32. Учителят, който има зад гърба си 28 години педагогически и мениджърски стаж и над 3 600 успешни ученици е изготвил дългосрочна и всеобхватна програма за иновативни политики в образвонаието. В нея обаче не липсват и добрите модели от миналото.

Според Христо Симеонов, в този ресор се правят качествени промени, но липсва цялостна политика. Това е и една от причините да се включи в предизборната надпревара за местния парламент. 

„Една птичка пролет не прави, затова реших, че единственият начин да променим системата е да направим едно ято от почтени хора, способни на дела, с визия за Бургас.“

С тези думи учителят Христо Симеонов, който остави зад себе си партии със солидно присъствие на политическата карта като като претендент за евродепутат на изборите през май, даде недвусмислен отговор на въпроса, защо прие да бъде част от листата на кандидат–кмета Константин Бачийски.

Бачийски готви мащабен проект за развитието на Бургас

Симеонов разкри, че е получил сериозни предложения от много различни политически сили, но намерил съмишленик в лицето на Бачийски: „… една непосредственост, една отдаденост и полъх на честност има в този човек”.

Той фокусира вниманието върху работата му като общински съветник в продължение на два мандата. „Спря инвестирането в „Бургасленд“ – проектът, свързан с фалшива компания, сам успя да се пребори за намаляването на данъците за бизнеса. А днес заедно спасихме военното летище в Равнец, като върнахме за доработка подробния устройствен план“, подчерта учителят.

Константин Бачийски: Бургас губи много заради неизгодни условия в обществените поръчки

Прозрачност, отчетност, върховенство на закона и участие на граждани в управлението – това са основите в плана „Бачийски“, посочи Симеонов. И огласи още една от идеите на кандидат–кмета, а именно открит дебат сред представителите на бизнеса преди старта на процедурите за обявяването на обществени поръчки, което пък ще гарантира равен старт на всички, без да се дискриминира малкия и средния бизнес.“

Христо Симеонов ще се яви на местните избори от гражданската квота на СЕК

публикувано на 24.07.19 в 14:54 

 След като се яви на европейски избори като независим кандидат и постигна завиден резултат, учителят по философия от Английската гимназия в Бургас, Христо Симеонов прави крачка към политическия и обществен  живот на града. Днес той обяви, че ще се яви на местните избори от гражданската квота на партия СЕК. Симеонов подчерта, че държи на своята независимост и би избрал дори самостоятелно явяване на вота, ако партията се коалира с формации, с които нямат общи цели и мироглед. 

3641 гласа успя да събере Христо Симеонов на европейските избори, в тях той участва след предизвикателство от страна на  учениците си, да се опита да превърне думите в дела и да покаже, че човек може и е длъжен, да се развива и отстоява обществените си идеи. Високият резултат е и причината учителят през последните месеци да бъде канен на преговори от множество политически формации. Сам, обаче, избира СЕК, след медийно участие на Константин Бачийски :

Имаме много еднакви, позитивни идеи за развитието на Бургас в последващите поне 25 години.Открих в нето един визионер, с когото бих могъл да работя.Там където има средна европейска класа има социален мир, там има благоденствие, там има просперитет. Аз от медиите научих, че многократно се е случвало председателят на партията да гласува по определен  начин, а г-н Бачийски точно по противоположния. И това не води до никакви трагедии в тази партийна организация.Изключително ми харесва това. Това означава, че, ако стана част от този екип, аз имам възможност да бъда себе си.

Константин Бачийски заяви, че Симеонов е един от достойните бургазлии и поясни, че все още не е ясно дали той ще бъде в листата им за общински съветници или кандидат за кмет:

Стремили сме се да намерим хора, с които идеологически се разбираме и гледаме в една посока. Хора, които са готови да дадат от себе си за общото благо, а не да вземат.Чисти хора, с добри намерения, които имат желание да работят за гражданите на Бургас и България.Тази година ще направим доста силна листа от участници, с които се надяваме да имаме по- голямо присъствие  в общинския съвет, оттам да можем да реализираме голяма част от идеите, които ни обединяват.

Симеонов обясни, че не би одобрил всяко едно коалиране:

Ако партия СЕК влезе в коалиция с НФСБ, аз ще участвам като независим кандидат, имам време да го направя.Аз държа на своята свобода.Аз искам да отстоявам своето мнение. СЕК със своята политика ми показва, че моето място е там.Но, според това как тя ще се коалира ще зависи и моята позиция.За мен политиката и мястото в общинския съвет не е задължително.Така че, ако те искат да запазят този мой ентусиазъм и да ползват моите идеи, задължително трябва да се вслушат все пак в моя глас.

Линк към звуковия файл

Първо интервю след евроизборите

Евроизбори 26 май 2019 г.

Първо интервю за Дарик радио

Моите идеи от диспута в радио Пловдив

Диспут в радио София

Close Menu